Relatietherapie bij relatieproblemen


Met duidelijke handvatten kun je de neerwaartse spiraal doorbreken en je relatie weer bevredigend maken.

Bernadette van Wouw | Psycholoog Zeist

Relatietherapie bij Psycholoog Zeist

Relatietherapie kan ingezet worden bij verschillende relatieproblemen. Zo kunnen partners die vaak hevige ruzies hebben, langzaam uit elkaar groeien of waar jaloezie of ontrouw speelt, voordeel hebben bij relatietherapie.

Relatieproblemen

Zelfs als het goed gaat tussen jullie kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. In dat geval spreek je van relatie coaching.

In het algemeen geldt dat hoe langer wordt gewacht met het aanpakken van een moeizame relatie, hoe complexer de problemen worden. Het tijdig starten met relatietherapie is daarom belangrijk.

Relatiecrisis

Waarschijnlijker is het dat je dit leest omdat je momenteel in een vorm van een relatiecrisis zit. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, dingen waar een van jullie beiden moeilijk mee om kan gaan. Ruzies kunnen je vermoeien en je vraagt je af of je nog wel verder wilt. Wat de reden ook is; je kunt beter nu de volgende stap zetten en een afspraak maken.

Achtergrond

De diepere oorzaak van relatieproblemen ligt vaak in het verleden en heeft onder meer te maken met verschillen in achtergrond. Zo is de invloed van het gezin van herkomst op je denken, voelen en handelen groot.

Durf je naar je gedrag te kijken dan kan je relatie groeien. Loop je ervoor weg, dan ontneem je jezelf de mogelijkheid om een diepere verbintenis aan te gaan met de ander en met jezelf. De kans is groot dat je in een volgende relatie opnieuw geconfronteerd wordt met relatieproblemen.

Wat betekent hechting voor relaties?

Elk kind heeft van jongs af aan het vermogen om zich te hechten met een ouder of verzorger. Door lachen, huilen, vastgrijpen, aankijken en zuigen zoekt een jong kind contact. Als de ouder adequaat reageert op deze behoeftes, ontwikkelt zich een veilige en stabiele band. Helaas loopt het regelmatig anders. Een ouder kan om diverse redenen niet in staat zijn het kind te bieden wat het nodig heeft. Het gevolg is vaak dat een kind zich onveilig hecht.

Onveilig hechtingsgedrag blijft je ook in het latere leven achtervolgen. Als volwassene kun je moeite hebben met het opbouwen en onderhouden van relaties, omdat je bijvoorbeeld bang bent voor afwijzing. Ook kun je psychologische problemen krijgen.

Werkt relatietherapie?

De methode waar ik mee werk is erg succesvol. Omdat ik psycholoog en paranormaal begaafd ben, kan ik je snel inzicht in je gedrag en je relatie geven. Relatietherapie bij Psycholoog Zeist is sterk resultaatgericht; er worden duidelijke handvatten gegeven om de neerwaartse spiraal te doorbreken en je relatie bevredigend te maken. Voor een maximaal resultaat werk ik vaak ook in individuele sessies. Juist als je ieder aan je eigen gedrag werkt zijn de resultaten gunstiger.

Respectvol uit elkaar gaan

Evengoed komt het voor dat stellen besluiten uit elkaar te gaan. Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Zeker als er kinderen in het spel zijn is het belangrijk dat respectvol te doen. Psycholoog Zeist helpt je dat zorgvuldig te doen, zodat je een periode op een goede manier afsluit.

Meer informatie over relatietherapie bij Psycholoog Zeist, de praktijk van psycholoog drs. Bernadette van Wouw, vind je onder behandeling.

© Psycholoog Zeist | Alle rechten voorbehouden